Glykosfærer i Duvé Medica Vitamin A Serum og Duvé Medica Vitamin C Serum

Vitamin A og vitamin C bidrar først og fremst til en effektiv oppbygging av kollagen og elastin, som gjør huden fast, spenstig og uten linjer. Vitamin C fungerer også som en effektiv antioksidant og beskytter dermed huden mot aldring.

For å oppnå dette holder det imidlertid ikke å bare tilføre huden vitamin A og vitamin C. De aktive stoffene må trenge ned i hudens mellomlag (dermis), og for å få til dette benytter vi oss av serum, som i motsetning til kremer, trenger lett inn i huden, blant annet fordi et serum heller ikke inneholder fetter, som kan gjøre penetrasjonen vanskeligere. 

I tillegg benytter vi oss av glykosfærer.

 

Hva er en glykosfær?

For å svare på dette vil vi først fortelle litt om Nanoteknologi.
Nanoteknologi er en ung vitenskap, der samtlige industrigrener påvirkes allerede, eller kommer til å bli påvirket.

Forskningen innen biologi og medisin er spesielt intensiv.
Nanoteknologi handler om fremstilling av materialer med en dimensjon 0.1 – 100 nanometer (Nm). Det sier ikke spesielt mye for de fleste av oss, men til sammenligning; et hårstrå er cirka 80 mikrometer – et nanometer er 80.000 ganger mindre.

Først ved en størrelse på 20.000 nanometer kan øyet oppfatte objektet.
Duvé Medicas glykosfær har en størrelse på 200 nanometer, vi snakker altså om mikroskopiske størrelser.

vitamin-A-serum-jpg2

Hvordan er Duvé Medicas glykosfær oppbygd, og hvordan fungerer den?

Stoffet er stivelse, som er en polysackarid, som er det vanligste karbohydratet i all næring/mat. Den finnes blant annet i ris, poteter og pasta.

I glykosfæren ”lades” de aktive stoffene vitamin A og vitamin C. Gjennom sin mikroskopiske størrelse penetrerer glykosfæren, og bringer med seg vitamin A og vitamin C, dypt ned i hudens mellomlag (dermis).

I dermis løses glykosfæren opp og vi får en langsom avgivning av de aktive emnene, der de gjør størst nytte.

 Hva er fordelene med å benytte seg av Glykosfærer?

  1. Vi kan holde en høyere konsentrasjon av vitamin A og vitamin C. Vi får gjennom det en kraftfull forsterkning av effektene fra disse stoffene, som enkelt penetrerer ned til hudens mellomlag (dermis), der de skal utøve sin misjon og effekt.
  1. Siden mesteparten trenger ned på dypet, unngår vi hudirritasjoner på hudoverflaten.
  1. Vitamin C er et av de mest ømfintlige produkter å handtere innen den kosmetiske medisinen. Mange har sikkert erfart ved bruk av vitamin C at produktet etter en tid blir brun og også kan lukte mindre godt. Dette er et resultat av at produktet oksiderer (harskner). Da Duvé Medicas Vitamin C ligger innkapslet i en glykosfær, som beskytter mot oksidasjon, innebærer det at vi kan ha en høyere konsentrasjon av vitamin C, uten at den oksiderer.

Finnes det noen ulemper ved å anvende nanoteknologi?

Siden alle nanopartikler penetrerer dypt finnes den åpenbare muligheten at innholdsstoffer når blodsirkulasjonen.

Vi stiller oss derfor tvilsomme til å benytte nanoteknologi der bæreren er av et materiale som har sitt utspring i den semisyntetiske verden. Dette er hovedgrunnen til at vi har valgt å benytte det naturlige stoffet stivelse i vår teknologi. I tillegg til at størrelsen er på 200 nanometer, altså dobbelt så stor for å kunne tilhøre begrepet nanoteknologi, som tidligere nevnt altså handler om dimensjoner på 0.1 – 100 nanometer (Nm).

Vi er like tvilsomme til å benytte teknologien på ukjente eller snarere dårlig dokumenterte kjemiske emner

VitaminC-jpg1

Cgruppe-jpg