Generelt om vitamin C

Kroppen kan ikke produsere vitamin C selv. Vi må tilføre det via kosten.

Imidlertid er ikke den mengden vitamin C, som vi får tilført via kosten, nok for å vedlikeholde og forbedre en aldrende hud.

Effekten av vitamin C er tosidig, dels er den en kraftig antioksidant, og dels stimulerer den til en kraftig økning av kollagen produksjonen, som gir mindre linjer og en forbedret hudstruktur (tekstur).

For å oppnå disse effektene må konsentrasjonen av vitamin C være tilstrekkelig høy, samtidig som at substansen med letthet må penetrere inn i hudcellene.

Cgruppe-jpg

Medisinsk vitenskapelig dokumentasjon

At vitamin C er en kraftig antioksidant betyr at den:

  • Beskytter mot frie radikaler og forhindrer start av den negative kjedereaksjonen, som forårsaker nedbryting av hudens vitale deler.
  • Fungerer som beskyttelse ved soleksponering. C-vitamin bør derfor brukes sammen med solbeskyttelse om sommeren.
  • Om du vil fordype deg i effekter og sikkerhet ved behandling med C-vitamin, anbefaler vi: “PubMed”, som er “United States National Library of Medicine”, med adressen: pubmed.gov
  • Studier utført av bl.a. Proctor & Gamble viser at det etter 24 timer var nesten ti ganger større konsentrasjon i huden av Ascorbyl Palmitate enn Ascorbic Acid (vannoppløselig). Dette betyr at et serum med Ascorbyl Palmitate gir vesentlig lengre effekt enn andre vitamin C produkter.
    Studier ved University of North Carolina viser at Ascorbyl Palmitate er 30 ganger mer effektiv enn Ascorbic Acid (vannløselig) ved ¼ av dosen.
  • Vanlig L-ascorbic acid sammenlignet med Ascorbyl Palmitate (AP):