De første tegn på at huden aldres viser seg vanligvis rundt øynene, siden huden her er ekstra tynn.

Når vi myser utvikles smilerynker. Luftforurensning, stress og for lite søvn er sterke årsaker til at vi får poser og mørke ringer under øynene.

Det finnes tre fysiologiske hovedårsaker til dannelse av poser og mørke ringer under øynene:

  1. Kapillære skader
    Rundt øynene finnes et fint nettverk av venøse og arterielle kapillærer. Mangel på søvn, røyking, luftforurensning med mer gjør veggene i kapillærene skjøre. Dette leder til at plasma (vann, salter og proteiner) lekker ut i omkringliggende vev og et ødem (pose) dannes.
  2. Drenering av lymfesystemet
    Plasmaen som lekker ut i vevet skal dreneres av lymfesystemet. Om det ikke skjer, overbelastes huden og ødemet (posen) øker i omfang. Drenering er avhengig av at lymfenen pumpesystem fungerer optimalt. Den normale dreneringen av lymfen må gjenopprettes for at ødemet (posen) skal reduseres.
  3. Betennelse og reduksjon av hudens spenst
    Lekkasje av plasma til omkringliggende vev fører til en lokal betennelse, noe som øker ødemet. Solskader og aldrende hud fører til en økning av proinflammatoriske cytokiner, som øker betennelsen og reduserer hudens spenst. For å forhindre dannelse av poser og mørke ringer må den lokale betennelsen reduseres og forhindres.

I Duvè Medica Eye Serum benyttes 2 patenterte substanser for å redusere og forebygge poser og mørke ringer under øynene, samt for å redusere linjer og fine rynker. Virkestoffer og deres effekt på poser under øynene er:

Pal-GQPR: Reduserer lekkasje i blodkar rundt øynene og forhindrer at væske kommer ut i omkringliggende vev, som igjen motvirker at poser oppstår.

Hesperidin: Aktiviserer lymfesystemet til å pumpe unna væske fra huden rundt øyeregionen, for dermed å redusere og forhindre dannelse av poser.

Dieptide VW: Gjenskaper hudens elastisitet. Huden strammes opp og blir mykere.

Argireline: Gir en såkalt “Botoxeffekt” ved å påvirke SNARE-systemet i nervesynapsene. Dette reduserer sammentrekningen i de muskler som forårsaker rynker og linjer, noe som resulterer i at huden jevnes ut. Argireline reduserer også frisetting av katekolaminer (signalsubstanser, som påskynder dannelsen av rynker og fine linjer).

Melilotus Officinales Extract (MOE): Brukes blant annet av plastiske kirurger etter nedre øyelokksoperasjon, for å dempe hevelse og blåmerker og fungerer som svært effektivt på å redusere poser og mørke ringer under øynene.

Til tross for stoffenes effektivitet er de svært skånsomme mot den skjøre huden i øyeområdet.

Behandling: morgen og kveld.
OBS! Behandle kun området ved siden, og under øyet (ikke øyelokk).